,,DZIEDZICTWO ORŁA BIAŁEGO? (TOM 1 ? WOJNA I LOSY POWOJENNE)

,,DZIEDZICTWO ORŁA BIAŁEGO? (TOM 1 ? WOJNA I LOSY POWOJENNE)

Tom 1 ? Wojna i losy powojenne

,,Dziedzictwo Orła Białego? to fascynująca, prawdziwa historia Juliana E. Kulskiego, młodego żołnierza podziemia i bohatera Powstania Warszawskiego, który dzięki ogromnej pasji, inteligencji oraz darowi nawiązywania przyjaźni stał się jednym z czołowych architektów Ameryki. Jako konsultant Banku Światowego odwiedzał najodleglejsze zakątki świata, spotykał na swej drodze królów, szejków i prezydentów.

?Wielka odwaga Juliana Kulskiego i tysięcy innych młodych powstańców walczących o wolność w 1944 roku pomaga zrozumieć, dlaczego Polska stała się pierwszym wschodnioeuropejskim krajem, który wyzwolił się z okowów komunizmu. Jego osiągnięcia jako Amerykanina pokazują, jak talent i wiedza Polaków w kraju i za granicą tworzyły ? i będą tworzyć ? lepszy świat.?
John R. Davis, Jr., ambasador Stanów Zjednoczonych w Polsce

?Napisane z wielką pasją wspomnienia ukazujące bujne życie młodego uczestnika Powstania Warszawiego, później podróżnika po świecie, a wreszcie Amerykanina, który odzyskuje kraj rodzinny?
Zbigniew Brzeziński

Autobiograficzne, fascynujące wspomnienia Juliana E. Kulskiego, Powstańca Warszawskiego, jeńca wojennego, światowej sławy architekta i podróżnika z przedmową Jana Nowaka- Jeziorańskiego.