16.07.2021

IV edycja konferencji z cyklu “The best way to predict the future is to create it” już wkrótce!

29 lipca 2021 roku odbędzie się konferencja pt. “Zdrowa przyszłość, Polski Ład, Krajowy Plan Odbudowy – kluczowe inicjatyw dla wzmocnienia systemy ochrony zdrowia w Polsce”.

Wydarzenie organizowane jest przez Fundację Kulskich we współpracy z Instytutem Rozwoju Spraw Społecznych oraz Agencją Badań Medycznych. Podczas konferencji głos zabierze wielu ekspertów (m. in. lekarzy czy  przedstawicieli instytucji publicznych, w tym administracji rządowej), którzy poruszą szereg zagadnień związanych z ochroną zdrowia w Polsce. Przemówienie otwierające wygłoszą: Małgorzata Bogusz- Prezes Fundacji Kulskich oraz dr hab. Radosław Sierpiński- Prezes Agencji Badań Medycznych, a z kolei przemówienie honorowe- dr n. ekon. Adam Niedzielski, Minister Zdrowia.

Konferencja będzie podzielona na 6 paneli tematycznych:

1. “Polski Ład” dla zdrowia Polaków;
  2. Krajowy Plan Odbudowy – możliwe scenariusze rozwoju systemu ochrony zdrowia;
  3. Zdrowa Przyszłość. Ramy strategiczne rozwoju systemu ochrony zdrowia na lata 2021-2027, z perspektywą do 2030 r.;
  4. Zdrowie Polaków po COVID-19 – jak walczyć z epidemią chorób cywilizacyjnych i jak spłacić dług zdrowotny?;
  5. Bezpieczeństwo zdrowotne Polaków – strategiczne zasoby, suwerenność, współpraca;
  6. Lessons learned. Jak przygotować się na kolejne pandemie?

Wydarzenie odbędzie się w formule hybrydowej- stacjonarnie w Sofitel Warsaw Victoria Hotel oraz za pośrednictwem platformy internetowej, co pozwoli wziąć udział szerokiemu gronu gości i odbiorców.

Adres wydarzenia: https://webinar.webbi.pl/zdrowa-przyszlosc-polski-lad/

Hasło: Konferencja